Plníme si svoje sny

Objavujeme nové schopnosti a nápady. Pri riešení problémov sme tvoriví a vytrvalí. Používame to, čo sme sa naučili na zlepšenie nášho sveta. Rešpektujeme sa navzájom a akceptujeme naše rozdiely. Keď pracujeme spolu sme silnejší. Bavíme sa prácou a tá prináša svoje ovocie.  Všetko naše polročné úsilie sa premenilo na obrovský úspech. Postúpili sme na FLL Finále pre Strednú Európu v Offenburgu, ktoré sa uskutoční  6. – 7. marca 2020.

Postup na toto veľkolepé podujatie bol naozaj ťažký. Predovšetkým sme pol roka pracovali na plné obrátky. Projektovali sme, programovali, konštruovali, upratovali, maľovali, organizovali zaujímavé podujatia, neustále sa učili a zdokonaľovali. Postupne sme sa prepracovali a prebojovali až na Slovensko – České semifinále FLL medzi šestnásť skvelých tímov z oboch štátov. Bolo to vyčerpávajúcich 12 hodín cestovania a najmä súťaženia. Vo všetkých štyroch disciplínach Robot Design, Team-work, Research, aj Robot Game sme dosiahli vyrovnané výsledky a skončili v lepšej polovici účastníkov. Najlepšie umiestnenie sme dosiahli v kategórii Research, kde sme si vybojovali striebornú medailu. Napätie pred vyhlásením celkových výsledkov bolo obrovské, veď postúpiť mohli len štyri najlepšie tímy.  Nakoniec sme takmer neverili vlastným ušiam. Skončili sme na celkovom treťom mieste a vybojovali si miestenku do finále.

Opäť sa chceme poďakovať našim rodičom a učiteľom, všetkým študentom a priateľom, ktorí nás podporovali pri našej práci. Náš úspech je aj vašim úspechom, viedli nás k nemu aj vedomosti, zručnosti a postoje, ktoré sme sa od vás naučili.

Čaká nás náročný mesiac na prípravu, ale najmä finančné zabezpečenie celej akcie. Ak nás chcete podporiť, alebo máte tip na sponzora ozvite sa nám. Priamo riaditeľovi školy Mgr. Igorovi Libovi, alebo cez telefón či mail na našej stránke https://robots.gymlet.sk.

[Celkom:11    Priemerne:4.5/5]