Exkurzia do XBODY PETRA v Žiline

Koniec novembera bol technickou skúškou nášho projektu. Za overením metódy na udržiavanie svalstva v optimálnej pohode sme sa vybrali do Žiliny. Cieľom bolo na vlastných telách zistiť, či ide naozaj o intenzívnejšie, lepšie, rýchlejšie a účinnejšie posilňovanie svalov, ktoré je možné využiť aj vo vesmírnom priestore.

XBody využíva technológiu EMS (elektro-myo-stimulácia), ktorá aktivuje celé telo pomocou elektrických impulzov (rovnakých, ako si vytvára telo samé) vysielaných cez oblek s elektródami. Intenzita impulzov je individuálne nastavená podľa kondície človeka. Pri cvičení s XBody zapojíme svaly veľmi intenzívne (80 impulzov/sekundu), pričom nepotrebujeme gravitáciu. S praktickým overením sme boli spokojní a utvrdili sme sa v našom pláne, využiť EMS pre udržiavanie fyzickej kondície astronautov pri dlhodobých letoch do vesmíru.

Po skončení náročného cvičenia sme si dopriali v centre Žiliny aj krátky oddychový teambuilding. Dobrý obed a kultúrny zážitok pri našej hre na rôzne elektronické nástroje umocnil príjemnú atmosféru tohto dňa.

[Celkom:20    Priemerne:5/5]